Moslims vertolken hoofdrol in passiespel van Oberammergau

Voor het eerst in de geschiedenis zullen twee moslims een belangrijke rol spelen in het bekende passiespel in het Zuid-Duitse Oberammergau, het bekendste Passionsspiel, dat voor het eerst werd uitgevoerd in 1634 en maar om de 10 jaar wordt uitgevoerd plaatsvindt. De in Turkije geboren moslim Cengiz Görür zal, afwisselend met de Duitser Martin Schuster, de rol van Judas vertolken. Abdullah Karaca, die ook in Turkije werd geboren, zal Nicodemus vertolken. De acteur Frederik Mayet, die recent nog op de planken stond als Wilhelm Tell, vertolkt de rol van Jezus.

De traditie van de passiespelen, die om de 10 jaar plaatsvinden, gaat terug tot de eerste helft van de 17de eeuw. In het Beierse Oberamergau vlakbij de Oostenrijkse grens werd het Passionsspiel voor het eerst uitgevoerd in 1634, nadat er tijdens de Dertigjarige Oorlog 84 dorpelingen aan de gevolgen van de pest waren gestorven.

Volgens directeur Christian Stückl (56) vertolken niet minder dan 1.850 mensen een rol in de 42ste editie van het passiespel van Oberammergau, dat vandaag ca. 5.500 inwoners telt. Voor het eerst in de lange geschiedenis spelen iets meer vrouwen (53 %) dan mannen mee. De uitvoeringen van het eeuwenoude passiespel, waarvoor bezoekers uit zowat de hele wereld naar Oberammergau komen, vinden plaats van 16 mei tot 4 oktober 2020.

Bron: Vaticannews.va/Kathpress.at

Article source: https://www.kerknet.be/kerknet-redactie/nieuws/moslims-vertolken-hoofdrol-passiespel-van-oberammergau